Bizi takip edin
Diller tr en

Fuar ve Kongre


2008 yılından bu yana her yıl Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi” ve 2015 yılından bu yana ise her yıl Üniversite Patentlerinin Sektöre tanıtıldığı “Ulusal Patent Fuarı” etkinlikleri düzenlenmektedir. 2018 yılında bu yana bu iki etkinlik birleştirilmiştir.

Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) teknoloji portföylerini; sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtmalarına destek olmak, ekosistem içerisinde sinerji ortamı yaratmak ve üniversite ile yatırımcıların tek bir noktada buluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Patent Fuarlarında bugüne kadar yaklaşık 1400 Üniversite Patenti sergilenmiş ve yatırımcılara tanıtılmıştır (www.usimppatentfuari.org.tr).

2018 yılı itibari ile Ulusal Kongreler Patent Fuarı etkinlikleri ile birleştirilmiştir.  Bu etkinliğe ve 2019 ve 2022 yıllarındaki etkinliklere ATTP tarafından 10 RTTP Puanı eşdeğerliği verilmiştir.

  • ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 22-23 Kasım 2022 tarihleri arasında “Üniversite-Sanayi İş Birliği ile Krizleri Fırsatlara Dönüştürme” teması ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe 154 firma, 312 Üniversite-TTO katılmış, 194 patent sergilenmiş, 466 kişi ziyaret etmiştir.
  • ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 16-24 Kasım 2021 tarihleri arasında “Değişen Dünyada Üniversite ve Sanayi El Ele” teması ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe 229 firma, 327 Üniversite-TTO katılmış, 290 patent sergilenmiş, 609 kişi ziyaret etmiştir.
  • ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 25-29 Kasım 2020 tarihleri arasında “Etkin Arayüzler ile Sonuç Odaklı Üniversite-Sanayi İşbirliği” teması ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe 462 firma, 403 Üniversite-TTO katılmış, 192 patent sergilenmiş, 865 kişi ziyaret etmiştir.
  • ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 27-28 Kasım 2019 tarihleri arasında “Toplumsal Fayda için Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Arayüzlerin Rolü” teması ile gerçekleşmiştir. Suudi Arabistan King Abdullah Üniversitesi (KAUST) Onur konuğu olmuştur. Etkinlik, Kazakistan Bilim Vakfı Başkanı da konuşmacı olarak katılım sağlayarak uluslararası paydaşların katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe 31 TTO, 3 Ar-Ge Merkezi ve 6 Teknoloji Geliştirme Bölge Yönetici Şirketi katılmış, 178 patent sergilenmiş, 622 kişi ziyaret etmiştir.
  • ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 14-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Üniversite Sanayi İşbirliklerinin Toplumsal Katma Değere Dönüşmesi teması ile gerçekleştirilerek ve etkinlik etki değerini arttırmak ve gayretlerde bütünsellik sağlamak amacı ile 10. ÜSIMP Ulusal Kongresi ile de birleştirilmiştir. Etkinliğe, Malezya Human Life Advancement Foundation Onur Konuğu olmuştur. Ayrıca Avrupa Patent Ofisi (EPO Academy), Helenic Industrial Property Organisation (OBI) den temsilciler katılmıştır.
  • ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı III, 6–7 Kasım 2017 tarihlerinde “Üniversitelerin Patentleri Ar-Ge Merkezleri ile Buluşuyor” teması ile yapılmıştır. Etkinliğe 23 TTO ve 5 Ar-Ge Merkezi katılmış, 147 patent sergilenmiş, 515 kişi ziyaret etmiş ve 75 yüz yüze görüşme yapılmıştır.
  • Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 16–17 Mayıs 2017’de, Ankara’da “Sağlık Teknolojilerinde Üniversite- Sanayi İşbirliği” teması ile Başkent Üniversitesi TTO ev sahipliğinde, gerçekleştirilmiştir.
  • ÜSİMP Patent Fuarı II, 8-9 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşmiştir. 700’ü aşan katılımcı ile buluşan ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı’nda 19 Üniversite tarafından 124 patentli teknoloji sergilenmiştir. Düzenleme kurulunda, EÜ EBİTEM-TTO, FIRAT- TTO, Hacettepe HT-TTM, İstanbul TTO, İNOVİTA – İSEK, İTÜNOVA, SABANCI-TTO, Şehir TTO, Selçuk TTO, Yıldız TTO, Pamukkale TTO olmak üzere 11 TTO yer almıştır.
  • ÜSİMP Patent Fuarı I, 11-12 Kasım 2015 tarihlerinde ‘Üniversitelerin Patentleri Sanayi ile Buluşuyorteması ile ilk kez gerçekleştirilmiştir. Toplam 17 Teknoloji Transfer Ofisi’ nin, (Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi, Sabancı Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle ve Sakarya Üniversitesi ADAPTTO, İzmir Yüksek Teknoloji Atmosfer TTO, Koç Üniversitesi TTO, İstanbul Şehir Üniversitesi TTO, Trakya Üniversitesi TTO, Zirve Üniversitesi TTO, Pamukkale Üniversitesi TTO, ODTÜ Teknokent, Gazi Üniversitesi TTO, Erciyes Üniversitesi TTO, İstanbul Üniversitesi TTO ve Özyeğin Üniversitesi) katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinliğe, 2 gün boyunca 500’e yakın kişi ziyaret etmiştir. 17 TTO stantları ve patent posterleriyle yer almış ve diğer birçok TTO da ziyaretçi olarak katılım göstermiştir. Katılan TTO’lara ait 126 patentli teknolojinin posterleri firma ve yatırımcılara tanıtılmak üzere etkinlik kapsamında sergilenmiştir.
  • 8. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 08-10 Haziran 2015’de Konya’da “Geçmişten Geleceğe Sürdürülebilir Üniversite Sanayi İşbirliği” teması ile Selçuk Teknokent ve Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde
  • 7. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 22-23 Mayıs 2014’de Kayseri’de “Teknolojik Girişimcilikten Teknolojik Sanayileşmeye” teması ile MDK’in katkılarıyla Erciyes Teknokent ve Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde,
  • 6. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 09 – 10 Mayıs 2013’de Düzce’de “Üniversite-Sanayi İşbirliğininToplumsal Katkıları” teması ile Düzce Üniversitesi yerleşkesinde,
  • 5. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 21 – 22 Haziran 2012’de 5. Ulusal Kongre İstanbul’da “Üniversite Sanayi İşbirliği Sürecinin Yönetimi” teması ile Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde,
  • 4. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 02 – 03 Haziran 2011’de İzmir’de “Üniversite – Sanayi Arası Kurumsal Köprüler” teması ile Ege Üniversitesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası işbirliğiyle İzmir Atatürk Kongre Merkezi’nde;
  • 3. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 03 – 04 Haziran 2010de Ankara’da “Üniversite –Sanayi İşbirliği için Kümeleşme” teması ile ODAGEM ve OSTİM işbirliğinde ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde,
  • 2. Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, 07 – 08 Mayıs 2009’de Eskişehir’de “Değer Üreten Araştırmalar için ÜSİ” teması ile SAM (Seramik Araştırma Merkezi) ev sahipliğinde Anadolu Üniversitesi yerleşkesinde,
  • İlk Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi 26 – 27 Haziran 2008’de Adana’da, “Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Kurumsallaşma” teması ile Adana ÜSAM (Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi) ev sahipliğinde Çukurova Üniversitesi’nin Balcalı yerleşkesinde,