Bizi takip edin
Diller tr en

İstanbul Kültür Üniversitesi


istanbul kültür

İletişim Bilgileri

Ataköy 7-8-9-10 Mahallesi, E5 Karayolu üzeri, 34191 Çobançeşme / Bakırköy/Bakırköy/İstanbul 

Telefon: 0212 498 41 41 

kultur@iku.edu.tr

https://tto.iku.edu.tr/tr/teknoloji-transfer-ofisi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), çağdaş teknolojilere hâkim, üretim, uygulama ve yönetim alanlarında gereksinimlere karşılık verebilecek bilgi ve deneyim birikimiyle donatılmış, uluslararası iş dünyasında çalışabilecek, meslek etiği felsefesi, takım çalışması becerisi ve girişimcilik ruhuna sahip; önlisans, lisans ve lisansüstü seviyelerde mezunlar vermek amacıyla 15 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı kanun ile kurulmuştur. Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi olmak üzere 8 fakülte ve bu fakültelere bağlı 35 lisans bölümü ve 1 adet Meslek Yüksekokulu olmak üzere bu yüksekokula bağlı 23 önlisans programında öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde, 13 anabilim dalında yüksek lisans ve 11 anabilim dalında doktora programları ile eğitim faaliyetini sürdürmektedir.
İstanbul Kültür Üniversitesi’nde matematik, fizik, moleküler biyoloji ve genetik, malzeme, nanoteknoloji, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, hukuk, işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, girişimcilik ve proje yönetimi, iletişim sanatları, sinema, çizgi film-animasyon, güzel sanatlar, psikoloji, yakın tarih, sosyal bilimler ve yabancı diller başta olmak üzere farklı disiplinlerde ar-ge, girişimcilik ve yenilikçilik çalışmalarının sürdürüldüğü 20 birim ve 52 laboratuvar bulunmaktadır. Temel bilim, mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarında Kimya, Malzeme Araştırma, Mekanik, Yapı-Teknik Laboratuvarı, Elektrik, Analog ve Dijital Elektronik Laboratuvarı, Endüstri Mühendisliği Laboratuvarı (PLC), Geoteknik Laboratuvarı, Mekanik Laboratuvarı, Kırmızı-Altı Spektroskopi, X-Işınları Fluoresans, Moleküler Modelleme, Yarı İletkenler, Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Hücre Doku Kültürü Laboratuvarı, Model Organizma/Proteomik Laboratuvarı, Elektroforez Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Fizyoterapi-Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarında araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir. 
İKÜ TTO A.Ş., araştırmacı, sanayici ve girişimciler ile üniversitemiz arasındaki köprüyü kurabilmek adına 2019-2020/22 sayılı Senato kararı ile 13 Ağustos 2020 tarihinde kurulmuştur. İKÜ TTO, üniversite bünyesinde akademik bilgi ve araştırmaları, ekonomik ve sosyal katma değere dönüştürerek yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu kapsamda, üniversite-sanayi işbirliklerini teşvik ederek bilgi birikimini sanayinin ihtiyaçlarıyla birleştirmekte ve ortak projelerin geliştirilmesini desteklemektedir. Aynı zamanda girişimciliği destekleyen programlar ve eğitimlerle, hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin yenilikçi fikirlerini ticarileştirme süreçlerine rehberlik etmektedir.
Fikri mülkiyet haklarının korunması ve yönetimi İKÜ TTO’nun önemli çalışma alanlarından bir tanesidir. Üniversitede geliştirilen teknolojilerin patentlenmesi, lisanslanması ve ticarileştirilmesi gibi süreçleri yöneten ofis, bu teknolojilerin ekonomik değere dönüşümünü hızlandırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, TÜBİTAK, Avrupa Birliği Çerçeve Programları ve diğer destek mekanizmaları kapsamında proje hazırlama süreçlerinde araştırmacılara rehberlik etmekte ve başvuru süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Dolayısıyla üniversitemizin ar-ge kapasitesinin arttırılmasında etkin rol oynamaktadır. Ayrıca teknoloji transfer süreçlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler, çalıştaylar ve seminerler düzenleyerek, hem üniversite içinde hem de dışında inovasyon bilincini artırmaya çalışmaktadır.
İKÜ TTO, yalnızca teknolojik ve bilimsel projelere değil, girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine de katkı sağlamayı amaçlamıştır. Yenilikçi fikirlerin şirketleşme sürecinde destek sağlamaktadır. Bu çalışmalarla, üniversitenin inovasyon kapasitesini artırmayı ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmaktadır. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin araştırma gücünü topluma faydalı çıktılara dönüştüren İKÜ TTO, sürdürülebilir işbirlikleri kurarak ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir rol oynamaktadır.

cüneyt genç

Cüneyt GENÇ

TTO Müdürü

c.genc@iku.edu.tr