Bizi takip edin
Diller tr en

SABANCI ÜNİVERSİTESİ SUNUM


sunum

İletişim Bilgileri

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Orta Mahalle, Üniversite Caddesi No: 27 34956 Tuzla-İstanbul

Telefon: 0216 483 98 80 

https://sunum.sabanciuniv.edu/

SUNUM, Türkiye Kalkınma Bakanlığı ve Sabancı Vakfı tarafından 25 Milyon Euro yatırım ile kurulmuştur. Merkezin yüksek teknolojili tesisi, nanoteknolojilerle ilgili en son bilimsel ve teknolojik araştırmaları desteklemek için tasarlanmıştır. Merkezin eşsiz altyapısı, 850 m2'lik temiz oda, 1.600 m2'lik çok disiplinli laboratuarlar ve 2400 m2'lik ofis ve genel kullanım için son teknoloji ürünü, iki katlı, 7400 m2'lik bir binaya sahiptir. Nanoteknolojilerde Ar-Ge desteği. Enerji kullanımı ve atık oluşumunu en aza indirerek çevre dostu. SUNUM, Türkiye'de LEED ve BREEAM standartlarına uygun ilk binadır. SUNUM'un mimarisi, insan hücresinden ipuçları alır. Cephe C-60 (fullerenler) atomik yapıyı temsil eder. DNA'dan esinlenen spiral merdivenler veya karbon nanotüpler gibi silindirik alanlar gibi birçok yapısal özellik, mimarinin özgünlüğüne katkıda bulunmaktadır.

SUNUM, ileri malzeme, nano-biyo teknoloji, nano-tıp, nano-elektronik, nano-optik, mikro / nano akışkanlar, mikro / nano-elektromekanik sistemler ve yenilenebilir enerji sistemleri alanlarında çok etkili multidisipliner araştırma programları yürütmektedir. SUNUM'un çok disiplinli laboratuvarları, atomik çözünürlük görüntüleme ve kimyasal analiz, farklı hücreler için hızlı gen dizilemesi, birkaç atom kalınlığında metal ve dielektrikten çoklu tabakaların biriktirilmesi gibi gelişmiş yetenek ve ekipmanlara ev sahipliği yapmaktadır. SUNUM altyapısı esnektir ve konfigürasyon değişikliklerinin gelecekteki ihtiyaçlara hitap etmesi için geliştirmelere açıktır. SUNUM'un araştırma altyapısı tüm akademik, kamu ve endüstri kurumlarından tüm araştırmacılara açıktır.

Sabancı Üniversitesi çok disiplinli çalışmalar için “birlikte yaratma ve geliştirme” stratejisi ve “departman yok, duvar yok” yaklaşımıyla gerçek bir örnek oluşturuyor. SUNUM, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin araştırma uzmanlığı ile sinerjik olarak birleştirilmiş, uygulamaya yönelik araştırmalara izin vermektedir.

SUNUM, akademik ve endüstriyel ortaklarla iş birliği içinde, gelişmiş yapısal malzemeler, sağlık hizmetleri, enerji, çevre, tarım, gıda ve savunma alanlarında insan merkezli, emniyetli araştırma ve uygulamalara odaklanmaktadır.

"Bir İnovasyon Kampüsü"

SUNUM, akademik ve endüstriyel ortaklarla ön araştırma amaçlı araştırma konsorsiyumları ve stratejik araştırma ittifakları kurarak, Türkiye'de “açık inovasyon” ve “inovasyon kampüsü” kavramlarının uygulanmasında önemli bir merkez ve öncü bir örnek haline gelmektedir . SUNUM'daki işbirlikçi araştırma çabaları, bilimsel sonuçların genişletilmesi, bilginin kamu hizmetlerine dönüştürülmesi, ekonomik değer yaratılması, disiplinler arası çalışmaların başlatılması ve akademik ve profesyonel ortaklıklar kurulması gibi etkenler tarafından yönetiliyor . SUNUM , “start-up” ve “spin-off” şirketlerin kurulması ve fikri mülkiyet haklarının patentlerle korunması için çeviri araştırmasını yönetmektedir.

fazilet vardar

Prof. Dr. Fazilet VARDAR SUKAN

Direktör

Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi

faziletvardar@sabanciuniv.edu

1974 yılında İzmir Amerikan Lisesi ve akabinde1978 yılında EgeÜniversitesiMühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Doktorasını İngiltere University College London'da Biyokimya Mühendisliği alanında 1981 yılında tamamlamıştır. 1982 yılında E.Ü. Kimya Mühendisliği Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak göreve başlamış ve sırası ile aynı bölümde 1985'te Biyomühendislik Doçenti, 1992'de Profesör olmuştur. 1989 yılında "Biyomühendislik Alanında" TÜBİTAK Teşvik Ödülüne layık görülmüştür. 2000 yılında kuruluşunda öncülük ettiği Biyomühendislik Bölümü Başkanlığına atanmıştır. Bilimsel çalışmalarının yanı sıra 1998 -2017 yılları arasında, Ege Üniversitesinin Ar-Ge çalışmalarını ve Üniversite-sanayi ilişkilerini koordine eden birim olan Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü ve E.Ü. EBİLTEM-TTO Yöneticiliğini ve 2000- 2017 yılları arasında Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanlığını yürütmüştür. 2004 ten bu yana IRC-EGE/ EBIC Ege Koordinatörlüğü (Avrupa İşletmeler Ağı), 2008'den bu Yana Üniversite-Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2015'ten bu Yana EgeTeknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Ayrıca, Avrupa Patent Ofisi EPO Academy Danışma Kurulu, AUTM International Committee, EuKTS Yönetim Kurulu ve ASTP-PROTON NAAC üyesidir. Registered Technology Transfer Professional (RTTP) ve European Knowledge Transfer Granfather (EuKTS) seritikaları sahibidir. 15'i Ar-Ge ve İnovasyon Politikaları üzerine olmak üzere 200 kadar bilimsel yayını, 6 kitabı ve 13'ü Ar-Ge ve İnovasyon Politikaları üzerine olmak üzere 23 kitap bölümü, 15 sempozyum proceedings editörlüğü, çok sayıda bilimsel bildirisi ve 3 patent başvurusu mevcuttur. Çok sayıda bilimsel dergide hakemlik yapmaktadır. Ayrıca 29'u Biyomühendislik alanında olmak üzere toplam 67 adet ulusal ve ulusararası proje deneyimi bulunmaktadır. Bunlardan 21'i başta AB Çerçeve Programları olmak üzere farklı uluslararası kaynaklardan desteklenmiştir. 54 adedi ders kitaplarında olmak üzere 1600'ün üstünde atıfı bulunmaktadır.  

 
mert umut özkaynak

Mert Umut ÖZKAYNAK

Direktör Yardımcısı, Strateji ve İş Geliştirme

muozkaynak@sabanciuniv.edu