Bizi takip edin
Diller tr en

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ TİCARET A.Ş.


vestel

İletişim Bilgileri

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş Organize Sanayi Bölgesi 45030 Manisa

Telefon: 0 236 233 01 31

 yatirimci@vestel.com.tr

http://www.vestelyatirimciiliskileri.com/

Vestel, üretim yetkinlikleri, kalite standartları, Ar-Ge ve inovasyon gücü ile sadece ülkemizde değil, küresel piyasalarda da pazarı yönlendiren etkili bir oyuncu, dünyaya teknoloji ihracı konusunda da Türkiye’nin simgesi ve gururudur. Vestel; elektronik, beyaz eşya, dijital ve mobil ürünler alanlarında faaliyet gösteren, 16’sı yurt dışında olmak üzere, toplam 27 şirketten oluşan küresel bir şirketler grubudur. Vestel, yaklaşık 19 bin çalışanı, teknolojik üstünlüğü ile desteklenen üretim kabiliyeti ve ülke ihracatına yaptığı katkı ile Türkiye ekonomisi için önemli bir gücü temsil etmektedir. Tüketici elektroniği ve beyaz eşya alanında dünyanın önde gelen ODM (Original Design Manufacturer - özgün tasarım üreticisi) üreticilerinden biri olan Vestel, Avrupa TV pazarının ilk 3, beyaz eşya pazarının ise ilk 5 üreticisinden biridir. Yurt içinde güçlü ve tanınmış bir marka olan Vestel, Türkiye TV pazarında lider, beyaz eşyada ise ilk üç üreticiden biri konumundadır. Vestel, aynı zamanda, Türkiye’nin en çok bilinen 10 markası arasında yer almaktadır. Vestel’in üretim tesisleri Manisa’da yer almaktadır. Manisa’da 1,3 milyon m2 alan üzerine kurulmuş olan Vestel City, Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biridir. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Vestel, Endüstri 4.0 dönüşümünü tamamlamak ve tam otomasyona sahip akıllı fabrikalara geçiş yapmak hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Vestel, yapay zekâ yazılımları ve IoT (nesnelerin interneti) konusundaki yetkinlikleriyle akıllı şehir ve akıllı ev platformlarında da öncü bir rol üstlenmektedir. Vestel yurt dışı pazarlarda, ODM bazında gerçekleştirdiği satışların yanı sıra, satın aldığı bölgesel markalar ve lisansını aldığı global markalarla markalı satış da yapmaktadır. Vestel’in Avrupa pazarı için üretim ve satış lisansını aldığı güçlü markalar arasında yer alan Sharp ile beyaz eşyada, Toshiba ile televizyon alanında gerçekleştirdiği iş birlikleri Şirketin bu pazardaki konumunu daha da güçlendirmektedir. Yurt içinde uyguladığı “çoklu marka ve çoklu kanal stratejisi” ile geniş bir tüketici kitlesine ulaşan Vestel, Türkiye’nin en yaygın satış ve satış sonrası hizmet ağlarından birine sahip olup, güçlü perakendeci kimliğiyle de dikkat çekmektedir. Vestel, teknoloji-tasarım geliştirme ve ürün kişiselleştirme alanlarındaki yetkinliklerine dayalı geniş ürün gamı ile 157 ülkede farklı tüketici beğenilerine hitap etmektedir. Türkiye TV ihracatının %90’ını, beyaz eşya ihracatının da %33’ünü gerçekleştiren Vestel, elektronik sektörünün 23 yıldır değişmez ihracat şampiyonudur.

Vestel Ar-Ge Merkezi

Uzun vadeli stratejilerini bilimsel ve teknolojik bulguları ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürme Vestel, ArGe ve inovasyon gücü sayesinde yurt içindeki ArGe Merkezleri ve küresel çaptaki ArGe ofislerinde geliştirilen fikir ve projelerle ülkemizin sürdürülebilir ArGe ekosistemine değerli katkılar sunmakta ve elektronik sektöründeki lider rolü ile yüksek teknolojili yerli ve milli ürünler geliştirmeye devam etmektedir.Sadece ülkemizde değil, küresel piyasalarda da pazarı yönlendiren etkili bir oyuncu olan Vestel dünyaya teknoloji ihracı konusunda da Türkiye’nin elektronik sektöründeki lideridir. Vestel, Türkiye’de T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5746 sayılı Kanun çerçevesinde “ArGe Merkezi olarak akredite edilen ilk şirketlerden biridir. 2021 yıl sonu itibarıyla, 1.800 ArGe personeli ile elektronik ve beyaz eşya ürünlerine yönelik ArGe faaliyetlerini yürüten Vestel, otomotiv elektroniği, elektrikli araç şarj istasyonları ve batarya teknolojileri gibi yeni faaliyet alanlarındaki çalışmalarına hız vererek büyümeye devam etmektedir. Her yıl gelirlerinin yaklaşık %2’sini ArGe yatırımlarına yönlendiren Vestel, dünyada en çok ArGe harcaması yapan Türk şirketlerinden biridir. Vestel’in 5746 sayılı Kanun ile belgelendirilmiş toplam 5 ArGe Merkezi bulunmaktadır. Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (1), Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (2), Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. IDECA(Idea Creation, Definition, Evaluation, Conceptualization, Application) - MCBÜ TEKNOKENT, Vestel Komünikasyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Vestel ArGe Merkezleri arasına katılan IDECA MCBÜ TEKNOKENT, otomotiv elektroniği ve yenilikçi teknolojiler olmak üzere iki başlık altında ArGe faaliyetlerini yürütmektedir. Vestel ArGe Merkezleri arasına 2020 yılında akredite olarak katılan Vestel Komünikasyon, LED aydınlatma, elektrikli araç şarj istasyonları ve batarya teknolojileri alanlarında faaliyet göstermektedir.

ArGe Ofisleri

1. İTÜ Teknopark VESTEK (İstanbul): 2005 yılından beri İTÜ Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren Vestek son dönemde B2B ekran çözümleri alanında yazılım çözümleri geliştirmektedir. Bulut bilişim ve mobil uygulama platformlarının getirdiği tüm teknolojik imkanlardan yararlanan Vestek, otel ve hastaneler için uzaktan yönetimli TV sistemleri, dijital reklam entegrasyonu imkânı sunan uzaktan yönetimli bilgilendirme ekranları ve videowall çözümleri ve yine uzaktan yönetim imkanı sunan akıllı tahta yönetim sistemleri ve mobil uygulamalar geliştirmektedir.

2. CABOT (Bristol, İngiltere): Dijital TV özellikleri konusunda yazılım geliştirme ve test hizmetleri sunmaktadır. Cabot bünyesindeki 21 yazılım mühendisi ile birlikte Vestel projelerinde ortak tasarım geliştirme konusunda faaliyet göstermektedir.

3. Shenzen Ofis (Çin Halk Cumhuriyeti): Ağırlıklı olarak komponent onayları ve mekanik tasarım konusunda faaliyet göstermektedir.

Vestel Elektronik’in iştirakleri Vestel Savunma Sanayi AŞ ve Meta Nikel Kobalt Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ de 5746 sayılı Kanun kapsamında ArGe Merkezi olarak belgelendirilmiştir.

Vestel Elektronik Ar-Ge Merkezi, 2021 yılında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri ödüllerinde, 250 ve üzerinde Ar-Ge personeli istihdam eden büyük ölçekli firmalar arasında ikinci kez birincilik ödülü almaya hak kazanmıştır.

 

metin nil

Dr. Metin NİL

Ar-Ge Direktörü

metin.nil@vestel.com.tr

Araştırma/Uzmanlık Alanları:

  • OLED Teknolojileri
  • Termal Isı Yönetimi
  • Nanokompozitler
  • Ar-Ge
  • Güvenilirlik

Dr. Metin NİL (1973, İzmir), Metin Nil, Yıldız Teknik Üniversitesi (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği) ‘nden 1995 yılında Lisans derecesini ve 1997 yılında yüksek lisans derecesini almıştır. Doktora derecesini 2018 yılında Ege Üniversitesi’nden alan Metin Nil, TÜBİTAK UME’de araştırmacı olarak çalışmalarına başlamıştır. TÜBİTAK UME’de test ve kalibrasyon sistemleri alanlarında farklı pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2001 yılında Ar-Ge güvenilirlik mühendisi olarak Vestel ailesine katılmıştır. 2006 yılından bu yana Ar-Ge direktörü olarak görevine devam eden Metin Nil; ECİD, TESİD, Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu başta olmak üzere farklı STK’larda yönetim kurulu başkanlığı ve üyelikleri görevlerini başarı ile sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 
fulya yetiş

Fulya YETİŞ KAYRAN

Ar-Ge Sorumlusu

fulya.yetis@vestel.com.tr

Fulya YETİŞ KAYRAN (1990, Aachen), Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2013 yılında lisans derecesini ve Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2019 yılında yüksek lisans derecesini almıştır. Lisans sürecinde katıldığı Erasmus programında European Studies konusu özelinde çalışmasını sürdürmüştür. 2014 yılında Vestel Elektronik şirketinde proje destek ve teşvikler uzmanı olarak göreve başladıktan sonra 2019 yılında proje bazlı destekler sorumlusu olarak çalışma hayatına devam etmeye başlamıştır. Başta H2020 ve EUREKA gibi AB proje teşvik mekanizmaları olmak üzere Ar-Ge bünyesindeki tüm proje bazlı destek mekanizmalarının takibinden sorumludur. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.