Dönüşen dünyayı kavrayın!
Modern insanın yaşamına kaçınılmaz olarak teknolojik değişimlerin girmesi, yalnızca insanlığı değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda toplumları ve sosyo-ekonomik yapıyı da köklü bir şekilde dönüştürüyor. Tanık olunan teknolojik dinamizmin bağlama özgü yansımaları da vardır. Son dönemde yapılan tartışmalar, endüstri 4.0 ya da dijital dönüşümün böyle bir kapasiteye sahip olduğunu ortaya koyuyor. Başlıca özelliği mal ve hizmetlerin üretimi, tüketimi ve pazarlanmasının artan oranda dijitalleşmesidir. Daha derinde olan, insan-insan ve insan-makine etkileşimlerinin daha geniş bir bağlamda yeniden yapılandırılmasıdır. Üstelik tüm ekonomik ve toplumsal sektörlerin gelişen teknolojilerden etkilenmesi nedeniyle dijitalleşme, kuruluşları son derece değişken, belirsiz, ve karmaşık olan dijital ekonomide rekabet etme konusunda büyük zorluklarla ve fırsatlarla karşı karşıya bırakıyor. Bu derste kavramsal çerçevenin kısa bir incelemesini ve iş dünyasının olası yeniden organizasyonunun etkilerini sunmak amaçlanmaktadır.
Eğitimin Kapsamı
Eğitim, katılımcıların dijital dönüşüme giden bir yol olarak teknolojik değişimlerin tarihsel bağlamını anlamalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu anlayış doğrultusunda dijital dönüşüm ve bunun iş modellerine olası yansımalarına ilişkin kavramsal bir çerçeve çizilecektir.
Eğitimde ele alınacak konular
• Teknoloji devrimleri ve dijital dönüşümün olası sosyo-ekonomik etkileri,
• Dijital dönüşümün kavramsal çerçevesi,
• Dijital dönüşüm hazırlık ve olgunluk modelleri,
• Dijital dönüşümün iş modellerine etkisi hakkında temel bilgi edineceklerdir.
Uygulamalı Eğitim
Katılımcıların aktif katılımı ile farklı örnekler üzerinde uygulamalar gerçekleştirilecektir. Böylece teorik bilgilerin pratikte nasıl işlediğini görmenizi sağlayacağız.
• Dijital dönüşüm kavramlarının anlaşılması, katılımcıların kendi örnekleriyle somutlaştırılması.
• Dijital dönüşüm hazırlık ve olgunluk modellerinin örneklerle tartışılması.
Eğitim Kimlere Hitap Ediyor?
Bu eğitim dijital dönüşüm konusunda temel bilgilere sahip olmak isteyen herkese açıktır. Özellikle, kamu kurumlarında, teknoparklarda, TTO’larda ve benzeri, inovasyon sistemi içindeki aktörlerde çalışanlar bu eğitim sayesinde kavramsal bilgi edinebilirler.
Sertifika ve Katılım
Eğitim sonunda katılımcılara, ÜSİMP (Ulusal Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Platformu) yetkilisi ve ODTÜ-TEKPOL eğitmeni tarafından imzalanmış sertifika verilecektir.
Katılım Belgesi alma kuralları için tıklayınız.
ÜSİMP Eğitim Sertifikaları artık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Dijital Rozetli!
Teknoloji ve inovasyon alanındaki kariyerinizi ileriye taşıyacak, iş dünyasında fark yaratmanızı sağlayacak bu eğitim fırsatı kaçırmayın! Hedeflerinize ulaşmak ve sektördeki gelişmeleri takip edebilmek için bu eğitimle bir adım öne geçin!
AÇIKLAMALAR:
Eğitmen: Prof. Dr. Erkan ERDİL, ODTÜ-TEKPOL ve ODTÜ-İktisat Bölümü
30 Nisan-7 Mayıs-14 Mayıs 2025 (Eğitim saati: 18:00-20:00) - Ön kayıt için tıklayınız.
1. Her bir eğitim çevrim-içi olarak 2 saat x 3 gün toplamda 6 saat olarak planlanmıştır.
2. Eğitimler ZOOM üzerinden ve kameraların açık olması şartı ile yürütülecektir.
3. Her bir eğitim için en çok 25 katılımcı kabul edilmektedir.
4. Her bir eğitimin ücreti üyelerimize kişi başına 12.000- TL + KDV (%20) olarak belirlenmiş olup; üyemiz olmayan kurum ve kuruluşlara ise kişi başına 15.000- TL + KDV (%20) olarak belirlenmiştir.
5. Yeterli kontenjan ve eğitimlerin ertelenmesi/açılmaması kararı ÜSİMP ve ilgili eğitimin eğitmenine aittir.
6. Eğitim sonunda hem ÜSİMP yetkilisi hem de ODTÜ-TEKPOL eğitmeni tarafından imzalanmış bir sertifika verilecektir.